Nyhedsbrev Landsskuet

Oprettet d.

Mød Mosegården på Landsskuet i Hal Q


NYHED - Giv kalvene et forspring med pasteuriseret mælk fra Mosegårdens stationære pasteuriseringstank

På landsskuet fremviser Mosegården en ny stationær pasteuriseringstank. En mulighed for pasteurisering af mælk til de mange landmænd, der allerede har en traditionel mælkevogn.

Der er tale om et tysk kvalitetsprodukt i rustfrit stål, som er udviklet til pasteurisering af levnedsmidler.

Enkel opbygning af den isolerede pasteuriseringstank sikrer nem rengøring samt reducerer energiforbruget og minimerer vedligeholdelsesomkostningerne. 

Pasteuriseringstanken præsenteres for første gang på Landsskuet
d. 3. – 5. juli, hvor vores produktkonsulenter står klar med information og en faglig snak om mælkefodring og de løsninger, vi i øvrigt kan tilbyde inden for mælk og udfodring.
 
Se mere om pasteuriseringstanken klik her

Heatime RuminAct – også et redskab til rådgivningen  

Den nye Heatime RuminAct-transponder registrerer både aktivitet og drøvtygning. De registrerede data analyseres og giver overblik over besætningens sundhed og velfærd til glæde for både landmand, dyrlæge og kvægbrugsrådgiver.

Særligt den kritiske periode omkring goldning, kælvning samt opstart af laktation bliver nemmere at overvåge og dermed finde de dyr, der har brug for opmærksomhed eller behandling.

Derfor er der nu udpeget 5 danske referencebrug i samarbejde med rådgivere og dyrlæger. Der er på de 5 bedrifter lavet Simherd beregninger.

Efterfølgende har landmænd, rådgivere og dyrlæger i samarbejde udpeget indsatsområder for hver enkelt besætning. 
Klik her eller på billedet for at se fordelene ved Heatime RuminAct

Ann Louise Christensen udtaler:
”Det har været en kæmpe succes med Heatime, men jeg oplever, at rådgivere, dyrlæger og landmænd efterspørger managementværktøjer, der giver overblik over, hvilke køer eller grupper af køer, der skal tages særlig hånd om. Vi følger disse referencebrug tæt og har fået positiv feedback" 

"Vi følger den løbende udvikling i besætningerne, og om et års tid forventer jeg, at vi kan vise endnu mere om effekten ved at bruge Heatime RuminAct samt overvågning af drøvtygning”


Kom og se mulighederne med Heatime RuminAct til Landsskuet, hvor vi præsenterer det i samarbejde med vores forhandler, VikingDanmark.

Se mere om RuminAct på VikingDanmarks hjemmeside klik her


Agrovit – problemløsere til kvæg og grise


Vores Agrovit serie er på vej frem hos landmændene.

Nykælvere:
Et af de nye produkter er CalciMax-B, hvor vi mærker en stigende interesse. I nogle besætninger er mælkefeber et problem og her anvendes Agrovit CalciMax–B til flergangs kælvende køer for at sikre calciumforsyningen og en god start på laktationen.

Med produktet får koen et tilskud af B-vitaminer og letoptageligt calcium. CalciMax-B gives med drenchgun.

Ved køb af 4x5 Liter er prisen under 16 kr. pr. dosis.

Smågrise:
Agrovit PigAlive er inde i varmen hos Mourits Rahbek, som dagligt bruger PigAlive til de nyfødte grise. Mourits har 2.400 søer, og hans driftsleder Franziska Petersen taler gerne om PigAlive:

”Efter at have taget PigAlive i brug kommer de mindste hurtigere op til patten for at die den vigtige råmælk. Resultatet er, at de har meget mere energi og ikke får så meget diarré. Langt de fleste får kun én behandling, dog giver vi opsamlingsholdene med de små grise 2 behandlinger”

Afslutningsvis udtaler Franziska: ”Jeg kan varmt anbefale Agrovit PigAlive”


Mosegården står klar på landsskuet til en faglig snak om Agrovit serien og de problemløsere,
vi kan tilbyde din besætning.

Husk du kan handle vores Agrovit produkter online på hjemmesiden www.mosegarden.dk
Mosegården er vært for lidt til halsen, så kig forbi standen i Hal Q

 

Næste nyhedsbrev udkommer i august